På Malta finns Café del Mar som är själva navet i festivalen Lost & Found som hålls på ön. Där hålls poopartyn varje dag och det är den stora mötesplatsen för alla bussar, båtar och andra utflykter som anordnas under dagarna. Vad sägs om ett raveparty i en ruin? Annars finns fyra scener på festivalen där det spelas partymusik hela tiden.

Musiken och folket gör festivalen

Det går inte att definiera riktigt vad Lost & Found är men blandningen av olika människor och olika musikstilar gör det hela till en magnifik tillställning där alla trivs. När kan du annars på en festival ta det lugnt vid poolen medan det spelas techno och housemusik och sedan svira om för party i en gammal slottsruin med utsikt över havet och se kända artister ge dig allt på scenen. Annie Mac är en dj som är känd över hela världen och hon är den som dragit igång hela evenemanget från början vilket många tror är något som hjälpt till att nå framgång med festivalen så snabbt. Många kända artister har uppträtt på festivalen men där har även gjorts nya upptäckter då blandningen är en stor och viktig del av festivalen. Arrangörerna tycker att det är viktigt att festivalen ger en ”laid back” – känsla.

Dagen är lång

Det gäller att orken följer dig till Malta för det är långa dagar. Poolpartyn direkt vid lunchtid med lite lugnare partymusik som sedan ökar i intensitet ju längre dagen går, sen är det fullt ös hela natten lång. På fredagen är den första höjdpunkten Mike Skinner´s show som ger massor av klassiker som man inte kan motstå. Du kan även vara med på ett båtparty som har vuxit till att bli ett tvåbåtsparty på grund av så god uppslutning. Strandparty eller ett helt off-beachparty med arrangören själv, Annie Mac, allt kan du få uppleva under dagarna på Lost & Found. En annan stor favorit är partyt i slottet, det som kallas ”castle-rave”. Sedan bär det av mot nästa festivalplats, Numero Uno, i Ta´Qali för att se vad som händer på de fyra scenerna. Den största av de fyra scenerna är ”The Palace” men även på scenen bredvid som heter ”Tropicana” hittar du superbra shower.

Lost & Found på Malta är kanske inget för det pensionerade paret att testa på sin nästa semester men väl värt att rekommendera för alla unga partygalna människor som vill ha en helt oförglömlig helg med likasinnade. Bra väder, trevlig befolkning och Malteserna är kända för att vara väldigt lätta att ha att göra med när det gäller språk. Priserna motsvarar festivalerna hemmavid, men man kan dock ta med i beräkning och budget att båtturer, castle rave och beachparty liksom andra evenemang utanför området inte ingår i inträdesbiljetten.

Lost & Found är ett perfekt sätt att starta upp partysommaren med lagom solbränna och uppvärmning av partygenerna.

För den som redan bestämt sig så har biljetterna redan släppts för 2019!