Beyond Sahara är så mycket mer än en vanlig festival. Här pratar vi mer om ett totalt ökenäventyr med musik, kultur, resa och välmående, allt i ett.

Festival över hela landet

Beyond Sahara pågår över en stor del av landet och är inte bara en festivalplats där besökarna möts utan allt sker som en resa. Det hela börjar i Marrakesh varifrån man sedan beger sig ut i öknen med olika stopp på platser som ofta är mer än magiska. Platserna är inte alltid samma från år till år men vissa återkommer då de kan vara svåra att hitta liknande. När det gäller magiska upplevelser och natur kan man aldrig ana vad en öken kan erbjuda. Det kan tänkas vara bara sand, men när du upplevt alla sidor öknen har att erbjuda kommer du se sand på ett helt nytt sätt. Några av de platser som besöks under festivalen är kända för att ha agerat inspelningsplats i flera stora filmer.

Vad gör man i öknen?

Under dagarna finns massor av aktiviteter att delta i, allt från sport till meditation. Du kan testa yoga eller få en magisk massage i sagomiljö. Du kan spela beachvolley i den mjuka sanden eller testa någon av de mer innovativa sporter som erbjuds under festivalen. Du kan exempelvis testa att surfa på sanden istället för havet. Du kan såklart även rida på kameler som ofta är något som förknippas med öknen. Att sitta på en filt och ha picknick i sanden är såklart också något som kan ses som ett måste om man besöker Sahara. När det börjar närma sig kväll och mörkret kommer så blir många nästan stumma av hur vackert det är med stjärnorna i den mörka natten. När du befinner dig i öknen finns inget annat som tar din uppmärksamhet utan du kan helt fokusera på stjärnorna på himlen. Att ligga på en filt och titta upp på den stjärnbeklädda himlen är något du aldrig kommer glömma.

Kvällar med show och musik

Innan du lägger dig för att titta på stjärnorna så finns en hel del att uppleva för festivalbesökaren. En konsert i öken eller disco under bar himmel. Festivalen bjuder på flera traditionella Marockanska uppträdanden och artister. Att gå på konsert i öknen kan ses som konstigt i mångas ögon men när man upplevt det kommer man mest troligt att tycka att konserter på vanliga arenor inte ger mycket upplevelse. Ett eurodisco i öknen är kanske svårt att föreställa sig men det är en av anledningarna till att biljetterna oftast tar slut så fort de släpps. Festivalen tar ett uppehåll 2019 men är tillbaka igen 2020 och biljetterna ses som otroligt åtråvärda och kommer mest troligt säljas under den första minuten. Många reser ensam till festivalen men är sällan ensamma länge då det är ett otroligt socialt event där alla är öppna för nya bekantskaper. Vissa tar redan innan kontakt med andra som reser ensamma för att samordna både resa och boende.

Känns det som att ett äventyr i öknen är något som lockar dig är det läge att hålla utkik när biljetterna släpps för nästa Beyond Sahara.